Klubb Årsta postterminal

Texter om Rosersbergsterminalen och hela terminalprojektet:

 • Nytagna bilder från Rosersbergsterminalen (2014-04-13) Exteriörbilder från terminalen 13 april 2014.
 • Rosersbergsbygget framskrider Några nytagna bilder (april 2013)
 • Första spadtaget (oktober 2012)
 • Reportage i text och bild från Hallsbergsterminalen. (September 2012)
 • Första spadtaget senarelagt (maj 2012)
 • Klumpflytten från Tomteboda
 • Posten senarelägger Rosersbergsterminalen(April 2011)
 • Bilder från pressvisning av Rosersbergsterminalen
 • Klubb Årstas uttalande om Rosersberg.
 • Överkörda av Posten - och sitt fack LO-tidningens reportage från Årstaterminalen.
 • SEKO Postens och Postens kommentar om Årstaklubbens Rosersbergkritik.
 • Ångemoderaternas uttalande om nedläggningen av Ångeterminalen.
 • Matilda 10 år skriver brev till Sundsvallstidningen.

  Rosersberg: Första spadtaget senarelagt.

  Facktuellts fotograf fick än en gång låna arkitektens modell, här fotad från norra tomtgränsen.

  Peab har överklagat Postens beslut att ge Fastec uppdraget att bygga den nya Rosersbergsterminalen. Ett beslut från Förvaltningsdomstolen räknas komma denna vecka.
  Första spadtaget, som var planerat till den 31 maj, blev därför inställt, eller senarelagt kanske man ska säga. Istället för mingel i partytältet blev det därför bokstavligen en ökevandring för Facktuellts fotograf i den torra grusöken som än så länge är Rosersberg.
  Utförligare information om läget i Rosersbergsprojektet kommer i sommarnumret av Facktuellt.

  Jan Åhman

  Panoramabild från norra tomtgränsen

  Panoramabild västerifrån
  Posten ändrar tidplan för ny terminal i Rosersberg

  Posten har beslutat att ändra tidplanen för byggnation av en ny brev- och ODR-terminal i Rosersberg och den ändrade tidplanen innebär en senareläggning av terminaletableringen med 12 månader. Nytt preliminärt startdatum för den första produktionen blir maj 2014.
    Som skäl för ändringen av tidplan anges att Posten har behov av mer tid med framför allt Trafikverket för projektering av spårlösningar.
    – Om nu Posten behöver mer tid med Trafikverket för att allt ska bli bra, är väl det här ett bra beslut säger Sune Blomqvist – förhandlingsansvarig för SEKO Posten inom affärsområde Meddelande. Samtidigt vill jag understryka vikten av att information till de anställda i sådana här frågor uppfattas som seriös och trovärdig, att ändra tidigare besked till personalen minskar trovärdigheten även om det är nödvändigt med ändrad tidplan. Jag tycker också att Posten generellt sett borde inta en mer seriös och ödmjuk inställning till hur svårt det är att hantera stora förändringsprojekt. Man får inte glömma att det faktiskt handlar om väldigt många människors framtida anställningar i företaget.

  SEKO Posten ger ut webbtidning i april
  I nästa vecka kommer SEKO Posten att ge ut första numret av vår nystartade webbtidning. Vår ambition är att ett nummer tidningen ska publiceras varje kvartal.

  SEKO Posten
  2011-04-14.

  Rosersbergsterminalen


  Årstaklubbens utsända fick en förhandspresentation av den nya terminalen på löningsdagen i oktober.


  Entrén till det stora logistikområdet är minst sagt pampig.


  På väg in i området stannar vi till på järnvägsbron och spanar ut över spåret mot Tomteboda, Årsta och Norrköping. Terminalen ska ligga längs spåret bortanför Lindes hus.


  Vi tar av till vänster direkt efter bron och svänger ner i det planerade terminalområdet, där det redan finns flera företag etablerade, bl.a. trucktillverkaren Linde.


  "Stockholm Nord. Sveriges nya logistikcentrum". Det är klart att postcheferna vill etablera sig här! Men själva lär de sitta kvar i stan i sina bekväma hus med goda kommunikationer åt alla håll. Här ute är det 1,5 kilometer till pendeltågsstationen som gäller, och en och annan buss till Märsta och Sigtuna!


  Vi stannar till och tittar litet på en översiktsbild över området.


  Här kommer den att ligga!.


  Vi var som sagt där på en förhandsvisning, särskilt anordnad för Årstaklubbens och Facktuellts utsända, med anledning av vårt dokumenterat stora intresse för projektet. Arkitekten hade vänligheten att visa sin modell av den nya terminalen och placerade ut den på ett ungefärligt läge på tomten.

  Klubb Årsta postterminal

  Free counter and web stats


 •